Οι αθλητικές δραστηριότητες διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή των ατόμων με αναπηρία, και όχι μόνο. Εκτός από τη σωματική καλλιέργεια, διεγείρουν τις αισθήσεις και το πνεύμα και, επίσης, παρέχουν τη δυνατότητα σε όσα άτομα το επιθυμούν να «ανακαλύψουν» τις προσωπικές τους αντοχές και τις αθλητικές τους ικανότητες.

Στο Σωματείο «Ερμής» υλοποιούνται διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, πιο συγκεκριμένα όμως έχουν να κάνουν με την κολύμβηση, την καλαθοσφαίριση
και το άθλημα του boccia. Μάλιστα, όσον αφορά το boccia, το Σωματείο έχει τη χαρά και την ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενεί στους χώρους του τον χρυσό παραολυμπιονίκη του συγκεκριμένου αθλήματος κ. Νικόλαο Πανανό. Επιπρόσθετα, τα άτομα που συγκροτούν την κολυμβητική ομάδα του Σωματείου έχουν κατά καιρούς συμμετάσχει και κερδίσει πληθώρα μεταλλίων και τιμητικών διακρίσεων σε διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες.

Όσα άτομα ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν στις αθλητικές δραστηριότητες που προσφέρει το Σωματείο «Ερμής» και στις αθλητικές ομάδες που αυτό συγκροτεί, με κύριο σκοπό το παιχνίδι, τη χαρά, την επικοινωνία και την κοινωνικοποίηση.

Ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό και πολιτισμικό αγαθό κάθε ευνομούμενης πολιτείας και ο χαρακτήρας του είναι ως επί το πλείστον παιδαγωγικός. Η ίδια η άσκηση αναγνωρίζεται ως ένας σοβαρός ρυθμιστικός παράγοντας για τη μείωση της έντασης στην καθημερινή ζωή, τη διαχείριση του άγχους και της στεναχώριας των ατόμων. Τα άτομα μέσα από τα αθλήματα και την άσκηση αποκτούν σταδιακά την εμπειρία να διαχειρίζονται πιο εύκολα στρεσογόνες καταστάσεις και πέρα από τα αθλήματα, δηλαδή στην καθημερινή τους διαβίωση.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά στην ιστοσελίδα της “Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες” (ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ) εδώ.

2012 – Παραολυμπιάδα Λονδίνου – Μεγάλη Βρετανία: Χρυσός Παραολυμπιονίκης

2012 - Παραολυμπιάδα Λονδίνου - Μεγάλη Βρετανία: Χρυσός Παραολυμπιονίκης

2016 – Παραολυμπιάδα Ριο Ντε Τζανέϊρο – Βραζιλία: Χάλκινος Παραολυμπιονίκης

2016 - Παραολυμπιάδα Ριο Ντε Τζανέϊρο - Βραζιλία: Χάλκινος Παραολυμπιονίκης