Το Εργαστήριο Σίτισης και Παρασκευής Μικρογευμάτων παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες, και όχι μόνο, στους ωφελούμενους του συγκεκριμένου τμήματος, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα προτείνει ο εκπαιδευτής του Εργαστηρίου, σε άμεση συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Σωματείου «Ερμής».

Κάθε εκπαιδευτικό έτος οι βελτιώσεις στο καινούργιο πρόγραμμα που προτείνονται και οι αλλαγές είναι εμφανείς, προκειμένου να διατηρείται το ενδιαφέρον των εκπαιδευομένων αμείωτο. Όραμα και ελπίδα μας είναι, εφόσον αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι τις απαιτούμενες δεξιότητες για ολοκληρωμένες δραστηριότητες και τις αντίστοιχες κοινωνικές δεξιότητες οι οποίες έχουν να κάνουν με την επαγγελματική συμπεριφορά και δεοντολογία, να κατακτήσουμε θέσεις στην αγορά εργασίας τοποθετώντας όσους θελήσουν, από εκείνους που έχουν αποκτήσει την επαγγελματική κατάρτιση που επιβάλλεται, σε επιλεγμένους επαγγελματικούς χώρους οι οποίοι θα καλύπτουν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ένα τέτοιο όραμα για να έχει επιτυχία χρειάζεται επιμονή, υπομονή, θέληση, πίστη, έρευνα, αμείωτο ενδιαφέρον και πάνω από όλα συνεργασία.

Θέλοντας να είμαστε πρωτοπόροι και καινοτόμοι στην εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές ικανότητες, προσαρμόζουμε διαρκώς τη φιλοσοφία μας στις σύγχρονες προκλήσεις και απαιτήσεις. Η εκπαίδευση των εκπαιδευομένων της Σίτισης αποτελεί μια από τις βασικότερες επιδιώξεις μας, γεγονός το οποίο αποκτά προστιθέμενη αξία αφού ο εκσυγχρονισμός μας σε συνεχείς επενδύσεις, η αυστηρή επιλογή και χρήση πρώτων υλών μόνο ανωτέρας ποιότητας και η συντήρησή τους, ο ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων και η συνεχής βελτίωση σε ανθρώπινο δυναμικό και υπηρεσίες, μας δίνουν την δυνατότητα να προσφέρουμε εκπαίδευση και προϊόντα υγιεινά, ασφαλή και ποιοτικά.

Εν κατακλείδι, συντηρούμε το Εργαστήριο και τον εξοπλισμό σε σύντομα χρονικά διαστήματα και, παράλληλα, ελέγχουμε την πιστή εφαρμογή όλων των ασφαλιστικών διατάξεων εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο πως δεν υπάρχει περίπτωση δημιουργίας κινδύνου. Επιπλέον, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας φροντίζουμε οι εγκαταστάσεις μας να είναι καθαρές πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Τηρούμε ευλαβικά όλους τους κανόνες υγιεινής ακολουθώντας τις Ευρωπαϊκές υγειονομικές διατάξεις. Ακολουθούμε τις πιο σύγχρονες μεθόδους απεντόμωσης που όμως είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Οι αγορές σε εξοπλισμό (εργαλεία, σκεύη, μηχανήματα) τηρούν τις προδιαγραφές σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο ISO 22000. Οι εκπαιδευόμενοι είναι κατάλληλα ντυμένοι με επαγγελματικό ρουχισμό.

Τέλος, το Εργαστήριο Σίτισης τηρεί όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας προκειμένου οι εκπαιδευόμενοι να εκπαιδεύονται σε ένα χαλαρό, προστατευμένο και ασφαλές εκπαιδευτικό περιβάλλον.