Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «EDUCALTOUR» σχεδίασε και πρόκειται να υλοποιήσει Καλλιτεχνικό Εργαστήριο για τους εκπαιδευόμενους του Σωματείου ΑμεΑ «Ερμής» με κεντρικό θέμα την Τέχνη.

Το Εργαστήριο θα εστιάσει στη ζωγραφική, εξετάζοντας τα ρεύματα του Ιμπρεσιονισμού, της Αφηρημένης Τέχνης και της Ποπ Αρτ. Με αφορμή έναν
εκπρόσωπο από την κάθε περίοδο, οι ωφελούμενοι του Σωματείου θα ανακαλύψουν στοιχεία για τον ίδιο τον καλλιτέχνη, για τον τόπο καταγωγής του και για τα χαρακτηριστικά της τέχνης του. Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι θα δημιουργήσουν το δικό τους έργο, εμπνευσμένο από εκείνα του εκάστοτε καλλιτέχνη.

Το πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο πάνω στις εξατομικευμένες δυνατότητες των εκπαιδευομένων και υλοποιείται βασιζόμενο στη βιωματική μάθηση και την ενεργό συμμετοχή.

Το Εργαστήριο έχει στόχο να εμπλουτίσει τα ερεθίσματα των ωφελουμένων, να καλλιεργήσει δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας, δημιουργικότητας και διαχείρισης της πληροφορίας και, παράλληλα, να προσφέρει ευχάριστες στιγμές στους συμμετέχοντες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε αναλυτικότερα εδώ.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται με την ευγενική προσφορά και υποστήριξη της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., την οποία ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία.