Μενού
post_background
image_one_side
Στον Ερμή αναλαμβάνουμε έμπρακτα την εκδήλωση προσοχής, ενδιαφέροντος και αγάπης των παιδιών σας με την ίδια συνέπεια και αφοσίωση που δείχνουμε στα δικά μας παιδιά.

Και αυτό διότι είμαστε και εμείς οι ίδιοι, γονείς παιδιών που πάσχουν από τις ίδιες παθήσεις και κατανοούμε την ανάγκη να δημιουργηθούν πλήρως εξοπλισμένες δομές στην Ελλάδα που θα στεγάσουν αυτό το όραμα και θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά μας να ζουν με αξιοπρέπεια.

Ο ΕΡΜΗΣ ιδρύθηκε το 1988 από γονείς ανάπηρων παιδιών ΑμεΑ και από τότε επιτελεί έναν εξαιρετικά μεγάλο αγώνα, για να αναπτύξει τις δράσεις του και να παρέχει ολική ποιότητα υπηρεσιών στα παιδιά μας σε προγράμματα ολοήμερα που θα τα απασχολούν σε ολόκληρη τη διάρκεια της ημέρας.

Γι΄αυτό και ο ΕΡΜΗΣ συμπορεύεται με τους ανθρώπους που εξυπηρετεί και τους συντροφεύει στο ταξίδι της ζωής με απώτερο στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας και την προσπάθεια για βελτίωση των ατομικών δυνατοτήτων.
image_one_side

Γιατί να εμπιστευθείτε τον Ερμή για τη φροντίδα των παιδιών σας;

Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να βρει ένας γονέας ποιοτικές υπηρεσίες για τα παιδιά του που πάσχουν από κάποια αναπηρία δίνοντας την αληθινή δυνατότητα στο παιδί να αναπτύξει τις διανοητικές του δυσκολίες και μαθαίνοντας να ζει με αυτές με αξιοπρέπεια.

Ως γονείς έχουμε την ανάγκη να νιώσουμε την ασφάλεια ότι τα παιδιά μας βρίσκονται σε καλά χέρια. Αυτή την ασφάλεια επιχειρεί να εξασφαλίσει ο Ερμής στους γονείς.

Tην ελπίδα για την διασφάλιση της ποιοτικής διαβίωσης των παιδιών σε πραγματικές συνθήκες ημιαυτόνομης διαβίωσης, αλλά και την ανακούφιση του οικογενειακού περιβάλλοντος, ιδιαίτερα όταν εκείνο δε θα είναι σε θέση πια να τα φροντίζει.

Η μεθοδολογία που ακολουθείται βασίζεται σε αρχές της Παιδαγωγικής, της Ψυχολογίας, της Κοινωνιολογίας, όσο και της Τεχνικής Εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εκπαιδευομένων και τις ανάγκες τους τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Πού στοχεύουν οι δράσεις του Ερμή;

 • Στην ενίσχυση της αυτοεικόνας & της αυτοεκτίμησης των ατόμων με αναπηρία
 • Στην ουσιαστική ανάπτυξη δεξιοτήτων αυτοεξυπηρέτησης και αυτοφροντίδας τους
 • Στη δυνατότητα αξιοποίησης του δυναμικού τους
 • Στην ισχυροποίηση του αισθήματος της ενηλικιότητας
 • Στην ενεργοποίηση του ίδιου του ατόμου, ώστε να διατηρήσει & να αναπτύξει στο μέγιστο βαθμό τις ικανότητες & τις δεξιότητες του με την κατάλληλη υποστήριξη
 • Στην υποστήριξη, καθοδήγηση και ενθάρρυνση της οικογένειας για συμμετοχή της στην προσπάθεια του παιδιού για ομαλή ένταξή στην κοινωνικό-οικονομική πραγματικότητα
 • Στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας
 • Στη διεκδίκηση της ισότητας των ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία
image_one_side
post_background
image_one_side

Τι κάνει τον Ερμή τόσο μοναδικό;

 • Δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους γονείς, κηδεμόνες και φίλους ατόμων με αναπηρία
 • Εδώ και 35 χρόνια μας έχουν εμπιστευτεί οι γονείς πάνω από 1600 ατόμων με αναπηρία, τα οποία έχουν επιτύχει την ομαλή ένταξη τους στην κοινωνία
 • Υπήρξε από τις πρώτες δομές στην Ελλάδα που πραγματοποίησε πληθώρα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων – πρωτοπόρων & καινοτόμων
 • Καλύπτει την ανάγκη των ατόμων και των οικογενειών τους για αξιοπρεπή διαβίωση, ενώ διαρκώς εξελίσσεται βάσει των διατάξεων της Εθνικής, Ευρωπαϊκής και Διεθνής Νομοθεσίας
 • Παρέχει τις πιο υπερσύγχρονες τεχνολογίες και εγκαταστάσεις με νέες τεχνολογικές μεθόδους στον τομέα της αναπηρίας

15% παρακολουθεί εκπαιδευτικά προγράμματα

Έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 15% των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα πηγαίνει σχολείο! Το υπόλοιπο 85%, δηλαδή 170.000 περίπου παιδιά παραμένουν αόρατοι από τις εκπαιδευτικές κοινότητες, περιορίζοντας τις πιθανότητες τους να γίνουν ορατοί στο μέλλον στην κοινωνία μας.

Πίσω από το νούμερο των 170.000 παιδιών, δεν βρίσκονται μόνο παιδιά με αναπηρίες που δεν θα τους δοθεί ένα ίσο ξεκίνημα στην ζωή. Βρίσκονται παιδιά με δυνατότητες που θα γίνουν αόρατοι πολίτες, αποκλεισμένοι από τους θεσμούς και τις δομές μιας κοινωνίας που αποδέχεται παθητικά τις διακρίσεις και τα στερεότυπα γύρω από την αναπηρία.

85% είναι αποκλεισμένο από την εκπαίδευση

Όλα αυτά οδηγούν:

Στον κοινωνικό αποκλεισμό των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους

Στον αποκλεισμό από την εκπαίδευση

Στον αποκλεισμό από την εύρεση εργασίας

Στον αποκλεισμό από τις τεχνολογικές εξελίξεις

Στον αποκλεισμό από τις κοινωνικές δομές

Στην Ιδρυματοποίηση των ατόμων με αναπηρία

image_one_side

Για τον Ερμή βασική επιδίωξη αποτελεί η εξάλειψη αυτών των μορφών κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία, η ισότιμη κοινωνικοοικονομική ένταξη τους, η αξιοπρεπή και ημιαυτόνομη διαβίωση τους και η προώθησή τους στην αγορά εργασίας με έμφαση στην επαγγελματική τους κατάρτιση.

Αυτή η επιδίωξη λειτουργεί με τις ακόλουθες πρακτικές:

 • Τα κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αναπηρία (ΚΔΗΦ)
 • Τη δημιουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ)
 • Ένα πιλοτικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Υποστηριζόμενης Ημιαυτόνομης Διαβίωσης – Ξενώνας
 • Τα Απογευματινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης με δραστηριότητες, όπως το Εργαστήριο γενικής χειροτεχνίας και κατασκευής ειδών δώρου, το Εργαστήριο κηπευτικής, το Εργαστήριο κηροπλαστικής και το Εργαστήριο γραμματειακής Υποστήριξης & Η/Υ
 • Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης με παιδαγωγικές θεραπευτικές μεθόδους – αθλητικές, καλλιτεχνικές κλπ. δραστηριότητες, όπως το Κολυμβητήριο, η ζωγραφική και η δραματοθεραπεία
 • Η Υπηρεσία Πολυδιάστατης Συνοδείας

Ταυτόχρονα, στα άμεσα σχέδια του Ερμή είναι η υλοποίηση ενός εξειδικευμένου προγράμματος που αφορά την πρώιμη παρέμβαση και υποστήριξη παιδιών ΑμεΑ και των οικογενειών τους για την ουσιαστική διευκόλυνσή τους στην προετοιμασία ένταξής τους σε Μονάδες Ειδικής Αγωγής.

  Φόρμα Εγγραφής

  Στοιχεία Αιτούμενου

  Στοιχεία Γονέα / Κηδεμόνα  • Ο «Ερμής» θα παρέχει στον εξυπηρετούμενο/-η υπηρεσίες Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ).

  • Σχετικά με την πρόοδο του, την εκπαίδευση και υποστήριξή του, θα ενημερώνομαι συστηματικά από τον Αρμόδιο Εκπαιδευτή και τους Ειδικούς Θεραπευτές, τόσο ατομικά όσο και σε ομαδικές συναντήσεις, στις οποίες οφείλω να συμμετέχω για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος του Σωματείου.

  • Μετά από συνεννόηση με την Γραμματεία του φορέα θα υφίσταται η δυνατότητα ατομικής συνάντησης ή επικοινωνίας με τον Επιστημονικό Διευθυντή ή/ και τον Διευθυντή Εκπαίδευσης του «Ερμή», προκειμένου να τους εκθέσω τα όποια ζητήματα ή προβληματισμούς αφορούν την καθημερινότητα του εξυπηρετούμενου ατόμου με αναπηρία που βρίσκεται υπό την κηδεμονία μου.

  • Για τις παρεχόμενες υπηρεσίες οφείλω να είμαι συνεπής στην μηνιαία καταβολή των νοσηλίων – τροφείων που μου αντιστοιχούν, ώστε να συμβάλλω θετικά στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Σωματείου.