Ανταποκρινόμενος στα προαπαιτούμενα κριτήρια ο ενδιαφερόμενος εντάσσεται και παρακολουθεί οργανωμένα και δομημένα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εργαστηρίου Γραμματειακής Υποστήριξης και Η/Υ σε ημερήσια βάση (θεωρία και πρακτική άσκηση).Ένα πρόγραμμα όπου μέσα από τις καθημερινές δεξιότητες, την ανταπόκριση και την ικανοποίηση των επιθυμιών και αναγκών, όπως τίθενται από τον ίδιο, τον οδηγούν στη καλή ψυχική, πνευματική και σωματική υγεία του.

Χρησιμοποιώντας τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή σε καθημερινή βάση μαθαίνει, βρίσκει πληροφορίες, ενημερώνεται και ψυχαγωγείται.
Επιπλέον, μαθαίνει την ώρα, να αναγνωρίζει, να ονοματίζει και να χρησιμοποιεί σωστά και ακίνδυνα διάφορα αντικείμενα της γραμματείας, όπως είναι το συρραπτικό, το αποσυρραπτικό, το διακορεπτικό κ.ά, μηχανήματα όπως καταστροφέα εγγράφων, πλαστικοποιητή, να κάνει βιβλιοδεσία με σπιράλ κ.ά. Να χρησιμοποιεί επίσης φακέλους, κλασέρ και να κάνει αρχειοθετήσεις.

Να μαθαίνει για τη λειτουργία και τη χρησιμότητα των Δημόσιων Υπηρεσιών, των Ασφαλιστικών Ταμείων, των επαγγελμάτων και την επαγγελματική δεοντολογία.

Να πηγαίνει σε εξωτερικές εργασίες, όπως στα ΕΛΤΑ, σε τράπεζες και να συναλλάσεται με τους υπαλλήλους, με καλή και αποδεκτή κονωνική συμπεριφορά.

Να συμπληρώνει τα στοιχεία του αποστολέα και παραλήπτη στον ταχυδρομικό φάκελλο, αιτήσεις, επιταγές, υπεύθυνες δηλώσεις, κ.ά.

Να αναγνωρίζει και να συναλλάσεται τα χρήματα, να χρησιμοποιεί την αριθμομηχανή.

Η εφημερίδα που εκδίδουμε «ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ» βρίσκει τους εκπαιδευόμενους του Εργαστηρίου στο ρόλο του αρθρογράφου και του ρεπόρτερ. Όλα τα παραπάνω προκύπτουν μέσα από τη δύναμη της ψυχής τους, το ενδιαφέρον, την αγάπη, τη θέληση και τη συνεργασία.
Αναδεικνύοντας τις δυνατότητες και τα χαρίσματα που έχει ο κάθε εκπαιδευόμενος, η ανάληψη της πρωτοβουλίας, η υπευθυνότητα, η εμπιστοσύνη που αναπτύσσεται και η επιβράβευση, τον οδηγούν στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησής του και στη κάλυψη, πιθανόν, των αναγκών που απαιτεί η σύγχρονη κοινωνία.

Μπορείτε να διαβάσετε το τεύχος του Απριλίου 2017 εδώ.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε το Χειμωνιάτικο Τεύχος του Δεκεμβρίου 2017 εδώ.

Μπορείτε να διαβάσετε το Επετειακό Τεύχος του Σωματείου για τα 30 έτη λειτουργίας εδώ.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε το Χειμωνιάτικο Τεύχος του Δεκεμβρίου 2018 εδώ.

Διαβάστε το Καλοκαιρινό Τεύχος του Ιουνίου 2019 εδώ.

Το Χριστουγεννιάτικο Τεύχος μας για τον Δεκέμβριο του 2019 θα το βρείτε εδώ.

Το Χριστουγεννιάτικο Τεύχος μας για τον Δεκέμβριο του 2021 θα το βρείτε εδώ.

Το Καλοκαιρινό Τεύχος μας για το έτος 2022 θα το βρείτε εδώ.