Μενού
image_one_side

Η ιστορία του Ερμή

Ο ΕΡΜΗΣ ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1988 από γονείς, κηδεμόνες & φίλους Ατόμων με Αναπηρίες (Νοητική Αναπηρία- Σύνδρομο Down -Αυτισμός–Κινητικές και Πολλαπλές Αναπηρίες).Η ιδέα για τη δημιουργία του προήλθε από την μεγάλη ανάγκη που υπήρχε για ένα κατάλληλο πλαίσιο & από την ευθύνη του γονιού για το ανάπηρο παιδί του.

Έγινε γρήγορα μια από τις πιο μεγάλες δομές για τα άτομα με αναπηρίες στην Ελλάδα. Δίκαια ο ΕΡΜΗΣ είναι περήφανος για την πραγματοποίηση πολλών δράσεων & προγραμμάτων – πρωτοπόρων & καινοτόμων καθώς και πολλές συνεργασίες με αντίστοιχα κέντρα στο εξωτερικό. Πάνω από 1600 άτομα κυρίως με νοητική αναπηρία & Σύνδρομο Down εκπαιδευτήκαν αυτά τα χρόνια και κατάφεραν την κοινωνικοοικονομική ένταξή τους.

Κυρίαρχο όργανο του Σωματείου είναι η Γενική Συνέλευση. Το Σωματείο διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο εκλέγεται κάθε τέσσερα χρόνια και έχει την διοικητική και οικονομική ευθύνη των υπηρεσιών του «ΕΡΜΗ». Η πολιτική παροχής υπηρεσιών του Σωματείου καθορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο που αποφασίζει για κάθε σχετικό που αφορά στη λειτουργία του «ΕΡΜΗ» και υλοποιείται από τις ανάλογες Διευθύνσεις.

Το Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης καταρτίζεται ετησίως και βασίζεται στις
διαπιστωμένες εκπαιδευτικές, ψυχολογικές και κοινωνικές ανάγκες των
εκπαιδευομένων, όπως προκύπτουν από τα αποτελέσματα των ετήσιων
αξιολογήσεων που πραγματοποιούνται.

Ο ΕΡΜΗΣ είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικό, αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό Σωματείο. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.με.Α.) και δια αυτής στην Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ (Ε.Σ.Α.με.Α.). Σήμερα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες σε 100 ενήλικες ΑμεΑ και στις οικογένειές τους.

Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ ΚΔΗΦ του ΕΡΜΗ είναι πιστοποιημένο από τις αρμόδιες αρχές. Παρέχει καθημερινά μεταφορά με σχολικά, γεύματα, δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, ψυχαγωγία, εσωτερικά & εξωτερικά προγράμματα, εκπαίδευση στη διαχείριση των προσωπικών αναγκών σε θέματα υγιεινής και αυτοεξυπηρέτησής. Ενδεικτικά μερικά από τα εργαστήρια του ΕΡΜΗ είναι τα: χειροτεχνίας, κηπευτικής, κηροπλαστικής, σίτισης, υπολογιστών.

Ο ΕΡΜΗΣ στεγάζεται στο πρότυπο κτήριο δίπλα από το σταθμό ΜΕΤΡΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ που διακρίνεται για τον πρωτοποριακό, «πράσινο», βιώσιμο σχεδιασμό του.

Το πιο σημαντικό πλάνο του ΕΡΜΗ είναι η δημιουργία 4 Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.). Η Ίδρυση και λειτουργία αυτών των Στεγών είναι αναγκαία και άμεση προτεραιότητα. Τα άτομα με νοητική υστέρηση έχουν ανάγκη υποστήριξης και παρακολούθησης σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Όταν εκλείψει η γονεϊκή φροντίδα πρέπει να φροντίσουμε έγκαιρα για τη δημιουργία αυτών των κατάλληλων δομών στη χώρα μας – επαρκών για να εξασφαλίζουν στα άτομα αυτά μια αξιοπρεπή διαβίωση χωρίς εγκυμονεί ο κίνδυνος της ασυλοποίησης.

image_one_side
image_one_side

Η στιγμή που περιμέναμε επιτέλους έφτασε! Χάρη στη δική σας στήριξη και εμπιστοσύνη ανακοινώνουμε υπερήφανα τη μετεγκατάσταση μας στις νέες υπερσύγχρονες κτιριακές δομές μας Δραγατσανίου 1 & Βοσπόρου & Λεωφόρος Βουλιαγμένης, 16777, Αργυρούπολη.

Η οικολογική τους κατασκευή και η πλήρη τήρηση των απαραίτητων λειτουργικών κανόνων μας επιτρέπουν να παρέχουμε φροντίδα στους αγαπημένους συνανθρώπους μας με μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

Διοικητικό Συμβούλιο
ΓΚΟΥΒΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΠΕΛΩΝΗ ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
ΜΕΛΟΣ
ΠΑΝΑΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΜΕΛΟΣ
Διαφάνεια
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΟΝ ΚΑΤ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ «Ο ΕΡΜΗΣ»