Μενού
image_one_side

O ΕΡΜΗΣ έχει ήδη αναπτύξει και λειτουργεί ένα Πιλοτικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Υποστηριζόμενης Ημιαυτόνομης Διαβίωσης το οποίο ονομάζουμε: «Προσομοίωση Ζωής»:

Η Υπηρεσία αυτή δημιουργήθηκε πολύ πρώιμα (και με τη χρηματοδότηση του Υπ. Υγείας για μικρό χρονικό διάστημα) με βάση την εμπειρία που αποκτήσαμε από τις επισκέψεις μας στο Εξωτερικό και ιδίως στη Γαλλία, το Βέλγιο και την Αγγλία.
Είναι μια δραστηριότητα με πλέον των 20 ετών λειτουργίας και έχει σαν σκοπό την κοινωνική ένταξη των νέων που εξυπηρετεί.

Η «Προσομοίωση Ζωής» εξυπηρέτησε διαχρονικά τα ανάπηρα άτομα και τους γονείς τους, (ιδιαίτερα τις πιο επιβαρυμένες καταστάσεις) δίνοντας τη δυνατότητα σε αρκετές περιπτώσεις, για πρώτη φορά στη ζωή των οικογενειών να έχουν προσωπική ζωή, χωρίς την καθημερινή φροντίδα των παιδιών – με μικρά αναζωογονητικά διαστήματα.

Η Προσομοίωση Ζωής στεγάζεται και λειτουργεί σε χώρο που βρίσκεται εντός της Πρώην Αμερικανικής Βάσης Ελληνικού και έχει εξοπλισθεί κατάλληλα, ώστε να λειτουργεί πιλοτικά ως πυρήνας ημιαυτόνομης διαβίωσης, στα πρότυπα μιας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Έτσι, οι εξυπηρετούμενοι βρίσκονται σε πραγματικές συνθήκες ζωής και καλούνται, ζώντας την λειτουργία αυτού του σπιτιού, να μάθουν να αντιμετωπίζουν καθημερινές καταστάσεις δηλαδή:

  • Να ζουν μακριά από το γονεϊκό περιβάλλον
  • Να εκφράζουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους
  • Να συμβιώνουν
  • Να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους