Μενού

«Αυτά τα αιώνια παιδιά αξίζουν ένα σπίτι» – Συνέντευξη στον ΣΚΑΙ Radio για την 1η Σ.Υ.Δ. «ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ»

04/10/2023

Ένας δύσκολος στόχος επετεύχθη και «ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ» – η πρώτη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) του Σωματείου ΑΜΕΑ «Ερμής» στην Αργυρούπολη – είναι πλέον έτοιμο να δώσει την ευκαιρία σε άτομα με νοητική αναπηρία να ζήσουν με αξιοπρέπεια μέσα στην κοινότητα.

Μέσα από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και την ενημερωτική εκπομπή «Στιγμιότυπα», δόθηκε βήμα στον «Ερμή» και συγκεκριμένα στην κα. Ειρήνη Καπελώνη, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Έφορος του Δ.Σ. του Σωματείου, ώστε να αναλυθούν τόσο τα οφέλη της λειτουργίας της Σ.Υ.Δ. για τα άτομα με αναπηρία και την κοινωνία όσο και οι προκλήσεις τις οποίες αντιμετώπισαν οι γονείς των ατόμων με νοητική αναπηρία στη διάρκεια του μακροχρόνιου αγώνα που έδωσαν για τη λειτουργία του «Σπιτικού».

To «ΣΠΙΤΙΚΟ» στην Αργυρούπολη είναι μία από τις ελάχιστες Σ.Υ.Δ. που λειτουργούν στο Νότιο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής. Η λειτουργία του αποτελεί μία πρόσκληση προς την τοπική κοινότητα προκειμένου να αγκαλιάσει αυτά τα σπίτια (Σ.Υ.Δ.) και να βοηθήσει στη συνολική προσπάθεια αποϊδρυματοποίησης που γίνεται τελευταία και στη χώρα μας!

«Αυτά τα αιώνια παιδιά αξίζουν να έχουν ένα σπίτι, να κάνουν παρέες, να είναι μέσα στη γειτονιά, έχουν κοινές δράσεις με την κοινωνία, συμπερίληψη στην πράξη. Αυτά τα σπίτια μας μαθαίνουν να μην τα κρύβουμε, εδώ στην Ελλάδα νομίζουμε ότι δεν υπάρχουν αυτά τα παιδιά», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η κα. Καπελώνη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Left Photo

Σχετικά Άρθρα

Right Photo

Αναδάσωση στον Υμηττό

Δελτίο Τύπου

Πασχαλινό Bazaar 2023

Κοπή βασιλόπιτας 2023

Κοπή Πίτας – 2021

Πασχαλινές Ευχές

Οι Super Heroes στον Ερμή

Κοπή Βασιλόπιτας 2019

Ανακοίνωση

Δελτίο Τύπου 30.10.2018

Πασχαλινά Bazaar 2018

Τελετή Αγιασμού