Μενού

Ο «Ερμής» στην εκπομπή «Προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος | 20.03.2021

22/03/2021

Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Η Ειρήνη Καπελώνη, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Έφορος Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «Ερμής», είναι προσκεκλημένη της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Ο «Ερμής» είναι ένα πανελλήνιο Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες. Λειτουργεί από το 1988 παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειές τους. Στόχος του είναι η διαμόρφωση, η υλοποίηση και η παρακολούθηση ενός πολυδιάστατου πλαισίου αλληλοσυμπληρούμενων δράσεων για τα άτομα αυτά, με επίκεντρο το εκπαιδευτικό έργο.

Η Ειρήνη Καπελώνη εξηγεί στην Αθηνά Γιόγιακα τι είναι το Κέντρο Διημέρευσης και Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) και τι υπηρεσίες παρέχουν τα Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης που συμβάλουν στην επαγγελματική κατάρτιση των ατόμων με αναπηρίες. Επίσης, αναφέρεται στη Μονάδα Εκμάθησης Δεξιοτήτων Καθημερινής Ζωής και στο Κέντρο Ημέρας που απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες που έχουν ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα. Τέλος, μιλά για τις δομές και τα μελλοντικά σχέδια του σωματείου και απευθύνει πρόσκληση σε εταιρείες να υποστηρίξουν τον «Ερμή» σε αυτήν την δύσκολη εποχή της πανδημίας, ώστε να συνεχίσει να εκπληρώνει την υπόσχεση υποστήριξης που έχει δώσει στα άτομα με αναπηρίες.

Left Photo

Σχετικά Άρθρα

Right Photo

Αναδάσωση στον Υμηττό

Δελτίο Τύπου

Πασχαλινό Bazaar 2023

Κοπή βασιλόπιτας 2023

Κοπή Πίτας – 2021

Πασχαλινές Ευχές

Οι Super Heroes στον Ερμή

Κοπή Βασιλόπιτας 2019

Ανακοίνωση

Δελτίο Τύπου 30.10.2018

Πασχαλινά Bazaar 2018

Τελετή Αγιασμού