Μενού

Στον ΕΡΜΗ τα μέλη του εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕΔ

26/01/2022

Το Πανελλήνιο Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες «ΕΡΜΗΣ» επισκέφτηκαν την περασμένη εβδομάδα ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Νίκος Σιαδήμας, ο Διευθυντής του Πολιτικού Συμβουλίου Γιάννης Φυτόπουλος, ο Γραμματέας Οργανωτικού Ορφέας Γεωργίου και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής Χάρης Τσίρας.

Το Σωματείο ιδρύθηκε το 1988 από γονείς και κηδεμόνες Ατόμων με Αναπηρίες και. Έγινε γρήγορα μια από τις πιο μεγάλες δομές για τα άτομα με αναπηρίες στην Ελλάδα. Σε αυτά τα χρόνια στήριξε τις ανάγκες πάνω από 1600 ατόμων. Αυτών και των οικογενειών τους. Είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό Σωματείο. Σήμερα εξυπηρετεί καθημερινά 100 ΑμεΑ με σκοπό την εκπαίδευση καθώς και την κοινωνική και επαγγελματική αποκατάστασή τους μέσω των εργαστήριων Δημιουργικής Απασχόλησης : Κοινωνικής Ένταξης, Δεξιοτήτων καθημερινής Ζωής, Κηπευτικής – Κηπουρικής, Εργασιών Γραφείου & Η/Υ, Σίτισης, Χειροτεχνίας & Κατασκευής Δώρων, Κηροπλαστικής.

Παράλληλα, οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πλήθος καλλιτεχνικών, αθλητικών και άλλων δραστηριοτήτων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Σωματείου και να συνομιλήσουν με τη Γενική Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου Μαρίνα Γιαννικοπούλου, την Ειδική Γραμματέα Μαρία Αθανασοπούλου, την αναπληρώτρια ταμία Ευσταθία-Ελένη Πατρινού, την Έφορο & Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ειρήνη Καπελώνη και τον Διευθυντή Διοίκησης Κωνσταντίνο Μοράρο.

Απώτερος στόχος των δράσεων του «ΕΡΜΗ», όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, είναι η διεκδίκηση της ισότητας των ευκαιριών, μέσα από την Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Υποστήριξη των ΑμεΑ, στην διεκδίκηση και κατάκτηση των δικαιωμάτων που έχουν στα πλαίσια μιας σύγχρονης κοινωνίας και των θεσμικών κανόνων που ορίζει η Εθνική, Ευρωπαϊκή και Διεθνής Νομοθεσία. Επιπρόσθετα, στοχεύουν στη δημιουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) με ειδικά διαμορφωμένες συνθήκες, γεγονός που θα διασφαλίσει μια αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση για τα Άτομα με Αναπηρίες, όταν εκλείψει η γονική φροντίδα. Τέλος, έγινε αναφορά στην επιτακτική ανάγκη για την ανεύρεση πόρων με σκοπό την άρτια υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εκπαίδευσης και υποστήριξης Ατόμων με Αναπηρίες, των οικογενειών τους. Αυτό το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει τους άπορους και ανασφάλιστους εκπαιδευόμενους του «ΕΡΜΗ» και πρέπει να συνεχίσει να καταφέρνει και στο μέλλον αυτό το σημαντικό έργο.

Left Photo

Σχετικά Άρθρα

Right Photo

Καλό καλοκαίρι!

Αναδάσωση στον Υμηττό

Δελτίο Τύπου

Πασχαλινό Bazaar 2023

Κοπή βασιλόπιτας 2023

Κοπή Πίτας – 2021

Πασχαλινές Ευχές

Οι Super Heroes στον Ερμή

Κοπή Βασιλόπιτας 2019

Ανακοίνωση

Δελτίο Τύπου 30.10.2018

Πασχαλινά Bazaar 2018

Τελετή Αγιασμού