Μενού

Δελτίο Τύπου με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα

28/03/2024

Το Πανελλήνιο Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Ο ΕΡΜΗΣ», με αφορμή άρθρο που προσκαλεί σε διαμαρτυρία αναφορικά με το πρόγραμμα των εκπαιδευομένων του Σωματείου στην Κουζίνα / Εστιατόριο του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.Η.Φ.-ΑμεΑ) στο Ελληνικό Αττικής, διευκρινίζει τα εξής:

Το πρόγραμμα υποστήριξης και ανάπτυξης δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων στην Κουζίνα, που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια για τέσσερις μαθητές/-τριες, με απόφαση της διεπιστημονικής ομάδας και κοινή εισήγηση του Διευθυντή Εκπαίδευσης και του Επιστημονικού Διευθυντή – Ψυχιάτρου του Σωματείου, διέκοψε τη λειτουργία του.

Την  ανακοίνωση στους μαθητές, καθώς και την υποστήριξη τους για την ομαλή μετάβαση και συμμετοχή σε ένα από τα υπόλοιπα δεκατέσσερα Τμήματα Εκπαίδευσης, που λειτουργούν στο ΚΔΗΦ, ανέλαβαν οι Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί του Σωματείου.

Ο «ΕΡΜΗΣ» είναι ένα από τα πρώτα σωματεία που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα για την φροντίδα των παιδιών με αναπηρία. Στα 36 χρόνια λειτουργίας του Σωματείου έχουν παρασχεθεί υπηρεσίες σε περισσότερους από 2.000 ωφελούμενους και τις οικογένειές τους. Επιπλέον, αναγνωρίζοντας την ευθύνη που του αναλογεί απέναντι στην κοινωνία, ο «ΕΡΜΗΣ» προάγει και υποστηρίζει δράσεις που συμβάλλουν στην κοινωνική ευημερία και δημιουργούν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία που ζούμε. Τα τελευταία δύο χρόνια, ο «ΕΡΜΗΣ» υποστηρίζει άτομα της τρίτης ηλικίας από το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης με την παροχή υπηρεσιών ψυχολογικής υποστήριξης και αθλητικών προγραμμάτων. Ο σεβασμός απέναντι στους ωφελούμενους του Σωματείου και συνολικά απέναντι στον άνθρωπο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας.

Left Photo