Μενού

Nεα  Δράση με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)

29/03/2023

“ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ” του Σωματείου ΕΡΜΗΣ αναζητά στυλοβάτες…

Ευχαριστούμε θερμά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών που έχει «υιοθετήσει» τον ΕΡΜΗ τα τελευταία 2 χρόνια και στηρίζει ουσιαστικά το έργο του με διάφορες δράσεις.

Σε κάθε οργανωμένη κοινωνία, το σπίτι είναι το φυσικό καταφύγιο για κάθε άνθρωπο!

Το Σωματείο ΑμεΑ ΕΡΜΗ ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, με 35 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και άνω των 1600 επωφελούμενων μέσα σε αυτά τα χρόνια, φιλοδοξεί μέσα στον Ιούνιο 2023 να λειτουργήσει την 1η του Σ.Υ.Δ. (Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) για ενήλικες με νοητική αναπηρία, με την ονομασία «Το ΣΠΙΤΙΚΟ».

Η ίδρυση αυτής της Σ.Υ.Δ. θα συντελέσει αποφασιστικά στην απόκτηση καλύτερης ποιότητας ζωής για αυτά τα άτομα, θα ενισχύει το θεμελιώδες δικαίωμα για ανεξάρτητη διαβίωση κάθε ατόμου με αναπηρία, μέσω αφενός της παροχής φροντίδας και υποστήριξης, με σεβασμό στα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του και αφετέρου της διατήρησης και ανάπτυξης στο μέγιστο βαθμό των δεξιοτήτων και ικανοτήτων του, προκειμένου να διαβιεί με ασφάλεια, όσο το δυνατό πιο αυτόνομα και ενεργά στο κοινωνικό περιβάλλον.

Για να λειτουργήσει «ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ» υπάρχει άμεση ανάγκη για κάλυψη των εξόδων εξοπλισμού του που ανέρχονται – σύμφωνα με σχετική μελέτη – στα 22,500€.

Το ΟΠΑ, που έχει «υιοθετήσει» τον ΕΡΜΗ τα τελευταία 2 χρόνια, προτρέπει τα μέλη της ακαδημαϊκής του κοινότητας να βοηθήσουν τα μέλη του Σωματείου να αποκτήσουν το δικό τους «ΣΠΙΤΙΚΟ», κάνοντας μία χρηματική δωρεά μέχρι τις 10 Ιουνίου 2023:

AIpha Bank με IBAN: GR1101404910491002002002490
Αιτιολόγηση κατάθεσης : ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΥΔ
Δικαιούχος : ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ Ο ΕΡΜΗΣ

Ελπίζουμε στη θετική σας ανταπόκριση σε αυτή την κορυφαία εκδήλωση συμπαράστασης στον συνάνθρωπο που χρειάζεται στήριξη!

Left Photo

Σχετικά Άρθρα

Right Photo

Αναδάσωση στον Υμηττό

Δελτίο Τύπου

Πασχαλινό Bazaar 2023

Κοπή βασιλόπιτας 2023

Κοπή Πίτας – 2021

Πασχαλινές Ευχές

Οι Super Heroes στον Ερμή

Κοπή Βασιλόπιτας 2019

Ανακοίνωση

Δελτίο Τύπου 30.10.2018

Πασχαλινά Bazaar 2018

Τελετή Αγιασμού