Μενού

Τα παιδιά του ΕΡΜΗ αποχαιρετούν την Άνοιξη και σας προσφέρουν ένα φυτό – 28 & 29 Μαΐου 2021 πρωί

22/05/2021

Οι εκπαιδευόμενοι του Πανελλήνιου Σωματείου ΑμεΑ Ερμής αποχαιρετούν την Άνοιξη την Παρασκευή 28/05 και το Σάββατο 29/05 διοργανώνοντας μια εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Σωματείου στο Ελληνικό στην πρώην Αμερικάνικη Βάση από τις 09:30 13:30 δωρίζοντας σε κάθε επισκέπτη ένα φυτό που καλλιεργούν οι ίδιοι.Στον χώρο του Σωματείου λειτουργεί όλο τον χρόνο θερμοκήπιο και κατάλληλος χώρος κηπευτικής που οι εκπαιδευόμενοι καλλιεργούν φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά. Μια διαδικασία με εξαιρετικά εκπαιδευτικό σκοπό για τους ίδιους. Η καλλιέργεια ενός φυτού διδάσκει την αξία της υπευθυνότητας καθώς και την μαγεία της ενασχόλησης με την φύση, την μητέρα Γη. Σκοπός των παιδιών με την προσφορά ενός φυτού, πέρα από τον αποχαιρετισμό της Άνοιξης είναι να παρακινήσουν όλους μας να ασχοληθούμε με την φροντίδα ενός φυτού και να μοιραστούν μαζί μας τις αξίες που οι ίδιοι ανακαλύπτουν καθημερινά από την δραστηριότητα αυτή.

Ο «Ερμής» είναι ένα Πανελλήνιο Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες. Λειτουργεί από το 1988 παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες σε 100 άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειές τους. Η εκπαίδευση καθώς και την κοινωνική και επαγγελματική αποκατάστασή μέσω των εργαστήριων Δημιουργικής Απασχόλησης που λειτουργούν : Κηπευτικής, Εργασιών Γραφείου & Η/Υ, Τραπεζοκόμοι, Σίτισης-Παρασκευαστηρίου Φαγητού, Χειροτεχνίας, Κηροπλαστικής είναι ο στόχος καθώς και η διαμόρφωση, η υλοποίηση και η παρακολούθηση ενός πολυδιάστατου πλαισίου αλληλοσυμπληρούμενων δράσεων για τα άτομα αυτά.

*Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή μετάδοσης του COVID-19.

Left Photo

Σχετικά Άρθρα

Right Photo

Αναδάσωση στον Υμηττό

Δελτίο Τύπου

Πασχαλινό Bazaar 2023

Κοπή βασιλόπιτας 2023

Κοπή Πίτας – 2021

Πασχαλινές Ευχές

Οι Super Heroes στον Ερμή

Κοπή Βασιλόπιτας 2019

Ανακοίνωση

Δελτίο Τύπου 30.10.2018

Πασχαλινά Bazaar 2018

Τελετή Αγιασμού