Μενού

Εγκαίνια του νέου Εργαστηρίου Σίτισης/Παρασκευαστηρίου Φαγητού

23/03/2017

Σήμερα Πέμπτη 23/3/2017 και ώρα 11.00 π.μ. στις εγκαταστάσεις του ΕΡΜΗ στην Πρ. Αμερικάνικη Βάση Ελληνικού, πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του νέου Εργαστηρίου Σίτισης/Παρασκευαστηρίου Φαγητού.

Στην Εκδήλωση αυτή χωροστάτησε ο Πάτερ Γεράσιμος του Ιερού Ναού Αγ. Τριάδος Ελληνικού, παρευρέθηκε δε ο Αναπλ/της Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-κ. Τσιρώνης που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την Εκδήλωση μαζί με δεκάδες Γονείς και Φίλους, τα παιδιά και τους Εργαζόμενους του Σωματείου μας.

Μετά την κοπή της κορδέλας από τον Αναπλ. Υπουργό και το Προεδρείο του Δ.Σ. του ΕΡΜΗ, ακολούθησε συζήτηση για τη μεγάλη σημασία που έχει το Εργαστήριο στην καθημερινή ζωή των παιδιών, των ίδιων των εκπαιδευομένων μας Μαγείρων, που αποκτούν μια πολύ χρήσιμη δεξιότητα στη ζωή τους, πολλά των οποίων τα βοηθά να αναζητήσουν με αξιώσεις δουλειά στην ελεύθερη αγορά εργασίας, αλλά και των υπολοίπων εκπαιδευομένων μας που διασφαλίζουν το καθημερινό τους δεκατιανό και γεύμα. Σημειώνεται ότι η δραστηριότητα αυτή αποσκοπεί στην κάλυψη ενός βασικού αγαθού για την καθημερινή ζωή των παιδιών μας, πολλά των οποίων το στερούνται λόγω οικονομικής δυσπραγίας των οικογενειών τους, στα πλαίσια μιας ισότιμης σχέσης απέναντι σ’ αυτό το βασικό το αγαθό που αφορά σε αυτή καθ’ αυτή την επιβίωση, αλλά και μιας φιλοσοφίας για τη ζωή, που έχει σχέση με την καθιέρωση της Μεσογειακής-Ελληνικής διατροφής.

Τονίζοντας λοιπόν όλα αυτά και τη σημασία της προσπάθειάς μας, διατρανώθηκε σε κάθε κατεύθυνση η ανάγκη στήριξης αυτής της προσπάθειας με την εξασφάλιση χορηγιών και βασικών ειδών διατροφής των παιδιών μας, που με δυσκολία διασφαλίζουμε λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στους χώρους του Ιδρύματος, στα Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης (Χειροτεχνίας, Κηροπλαστικής, Η/Υ & Εργασιών Γραφείου, Κηπευτικής, Σίτισης, Τραπεζοκόμων), όπου ο Υπουργός και δεκάδες φίλοι μας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής χιλιάδων αρωματικών φυτών της ελληνικής φύσης, καθώς επίσης και των εγκαταστάσεων Κομποστοποίησης που από 15ετίας λειτουργούν στους χώρους μας.

Τέλος, παρατέθηκε μεσημεριανό γεύμα-μπουφέ σε όλους τους εκπαιδευόμενους, εκπαιδευτές και τους φίλους μας, που είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τους ήχους της μουσικής του dj μας.

Για όποιους παρευρέθηκαν στην Εκδήλωσή μας αυτή και για τους περισσότερους προσκεκλημένους μας, που δυστυχώς δεν παρευρέθηκαν σ’ αυτή, δηλώνουμε ότι θα είναι χαρά μας να τους έχουμε κοντά μας με οποιαδήποτε ευκαιρία και ακόμα πιο χρηστικά ως Χορηγούς για την εξασφάλιση των αναγκαίων βασικών ειδών διατροφής, που θα μας επιτρέψουν τη συνέχιση παροχής των απαραίτητων γευμάτων στα παιδιά μας, μέσα στην πολύ πολύ δύσκολη περίοδο που περνάμε.

Ο Δ/νων Σύμβουλος

Γ. Μητρόπουλος

Left Photo

Σχετικά Άρθρα

Right Photo

Αναδάσωση στον Υμηττό

Δελτίο Τύπου

Πασχαλινό Bazaar 2023

Κοπή βασιλόπιτας 2023

Κοπή Πίτας – 2021

Πασχαλινές Ευχές

Οι Super Heroes στον Ερμή

Κοπή Βασιλόπιτας 2019

Ανακοίνωση

Δελτίο Τύπου 30.10.2018

Πασχαλινά Bazaar 2018

Τελετή Αγιασμού