Μενού

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ (Σ.Υ.Δ.) «ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ»

18/11/2023

Το Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Ο ΕΡΜΗΣ», που εδρεύει στο Ελληνικό Αττικής, επί της Δραγατσανίου 1 & Βοσπόρου, ΤΚ 16777, προσκαλεί άτομα με νοητική αναπηρία (στο εξής καλούμενοι «ωφελούμενοι») να υποβάλουν αίτηση, συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξη στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης 4 ατόμων «ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ» που λειτουργεί στην Αργυρούπολη Αττικής επί της οδού Αρκαδίου 5.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δύναται να υπαχθούν άτομα άνω των 18 ετών, με νοητική αναπηρία, χωρίς αυτισμό. Στη ΣΥΔ δεν μπορούν να διαμένουν άτομα με κινητικές και αισθητηριακές αναπηρίες, με ενεργά ψυχιατρικά προβλήματα ή άτομα με επιληπτικές κρίσεις που δεν υποστηρίζονται με φαρμακευτική αγωγή. Επίσης, δεν γίνονται δεκτά άτομα με οργανικά προβλήματα υγείας που δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν σε Σ.Υ.Δ.

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η Στέγη έχει ως στόχο την εξασφάλιση του δικαιώματος για ανεξάρτητη διαβίωση για άτομα με αναπηρία που δεν μπορούν να επιβιώσουν αυτόνομα χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη, την αποφυγή του στιγματισμού και την πορεία προς την κοινωνική τους ένταξη. Λειτουργεί εντός του οικιστικού ιστού της πόλης και, σύμφωνα με την ΚΥΑ με Αρ. Δ12/ΓΠοικ.13107/283/20-3-2019 (ΦΕΚ Β’ 1160/08-04-2019), θα προσφέρει σε 24ωρη βάση υπηρεσίες υποστήριξης των ενοίκων και συγκεκριμένα:

Διαμονή, ισορροπημένη διατροφή, υγιεινή, μέριμνα για πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα και τυχόν απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή, δράσεις ανάπτυξης στο μέγιστο βαθμό, προστασία κάθε ενοίκου από κακοποίηση και αμέλεια, αλλά και δραστηριότητες ψυχαγωγίας, κοινωνικοποίησης και σύνδεσης με την κοινότητα, δημιουργική απασχόληση, κατάρτισης και αξιοποίησης δυνατοτήτων προς επίτευξη της κοινωνικής ενσωμάτωσης, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των δυνατοτήτων πρόσβασης στην εργασία. Επίσης, ο φορέας θα προβαίνει σε ενημέρωση των οικογενειών/δικαστικών συμπαραστατών και θα επιζητά τη συνεργασία τους.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

Το σύνολο των προαναφερόμενων υπηρεσιών έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ωφελούμενων, τη δημιουργική απασχόληση και ενίσχυση της κοινωνικοποίησής τους και της κοινωνικής τους ένταξης.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

Η θέση του ωφελούμενου θα αξιολογηθεί από τη Διεπιστημονική ομάδα του φορέα με βάση τη σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων και θα ακολουθήσει σύνταξη έκθεσης προς το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα για την ένταξη ή όχι του ατόμου στη ΣΥΔ. Η τελική επιλογή γίνεται από το Δ.Σ. το οποίο θα προβεί στην επιλογή των ωφελούμενων και στην έκδοση απόφασης και δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, θα ακολουθηθεί η εξής διαδικασία:

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ιδιοχείρως από 18 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2023, καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή και από 09.00 έως 16:00 στα γραφεία του φορέα Πανελληνίου Σωματείου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες «Ο ΕΡΜΗΣ», Δραγατσανίου 1 και Βοσπόρου, Ελληνικό, Τ.Κ. 167 77, κτίριο B, 3oς όροφος  ή ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier) ή ηλεκτρονικά στο Email: ermis.prot@gmail.com

ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://somatioermis.gr/.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο: 210 9777999 (εσωτ. 103) και ηλεκτρονικά στο e-mail: ermis.prot@gmail.com

Συνημμένα αίτησης:

Aίτηση υποψηφίουΛήψη
Left Photo

Σχετικά Άρθρα

Right Photo

Αναδάσωση στον Υμηττό

Δελτίο Τύπου

Πασχαλινό Bazaar 2023

Κοπή βασιλόπιτας 2023

Κοπή Πίτας – 2021

Πασχαλινές Ευχές

Οι Super Heroes στον Ερμή

Κοπή Βασιλόπιτας 2019

Ανακοίνωση

Δελτίο Τύπου 30.10.2018

Πασχαλινά Bazaar 2018

Τελετή Αγιασμού