Μενού

Φθινοπωρινές Συναντήσεις

22/10/2021

Ο Σύλλογος ΛΑΝΑΣΣΑ υπέρ παιδιών με καρκίνο, η Unesco  Πειραιώς και Νήσων, η  International Action Art και το Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες  ΕΡΜΗΣ, υπό την αιγίδα του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης,  διοργανώνουν στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2021 τις «Φθινοπωρινές Συναντήσεις» ένα πολιτιστικό διήμερο πολλαπλών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στο Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», Λεωφόρος Κύπρου 68, Αργυρούπολη.

Οι «Φθινοπωρινές Συναντήσεις»   θα ξεκινήσουν ώρα 5.00 μ.μ.  του  Σαββάτου 6 Νοεμβρίου 2021 και περιλαμβάνουν: Έκθεση Ζωγραφικής,  Αγιογραφίας, Χειροτεχνίας από τα μέλη των Συλλόγων:  ΛΑΝΑΣΣΑ, Unesco  Πειραιώς και Νήσων και  International Action Art, και του σωματείου ΑμεΑ ΕΡΜΗΣ. Φωτογραφική έκθεση με τους εκπαιδευόμενους του ΕΡΜΗ με θέμα «200 χρόνια από την Επανάσταση του ‘21»  καθώς και Μουσικοποιητική βραδιά σε ποίηση και μουσική  Χλόης Ν. Αμαράντου , Διευθύντρια λόγου κ πολιτισμού της Unesco  Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art.

Ειδικότερα το πρόγραμμα των πολλαπλών πολιτιστικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, με ώρα έναρξης 5.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν  τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής, Εικαστικών ΛΑΝΑΣΣΑ, Unesco  Πειραιώς και Νήσων και της φωτογραφικής έκθεσης του ΕΡΜΗ, ενώ   ο μουσικοσυνθέτης  κ. Γιώργος Πολύζος, ευγενικά προσφερόμενος, θα πλαισιώσει μουσικά με την κιθάρα του την βραδιά, ερμηνεύοντας  τραγούδια του σε ποίηση Χλόης Ν. Αμαράντου.  Στις 6:30 θα γίνει αφήγηση από αποσπάσματα του βιβλίου “O Γαϊδαράκος των Χριστουγέννων» από τον συγγραφέα του Δημ. Προύσαλη, που τα πνευματικά δικαιώματα από το βιβλίο δοθούν στον ΕΡΜΗ.

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 με ώρα έναρξης 5.00 μ.μ., ο Νικόλαος Γκούβας, Ψυχίατρος και Επιστημονικός Διευθυντής του Σωματείου ΑμεΑ Ελληνικού ΕΡΜΗΣ, θα μιλήσει για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην Ψυχική Υγεία.

Στην συνέχεια, θα παρουσιαστεί το Μουσικοποιητικό-χορευτικό δρώμενο “FLY WITH US!”  σε ποίηση και μουσική Χλόης Ν. Αμαράντου.   Στις απαγγελίες  των ποιημάτων, συμμετέχουν οι ηθοποιοί- σκηνοθέτιδες  Βαρβάρα Κυρίτση και  Όλγα  Μουργελά. Τα χορευτικά είναι ευγενική προσφορά της Σχολής  Χορού “Χοροακτίς” Α. Κωστάκη – Α. Μαυροειδή, που βρίσκεται στου Ζωγράφου. Στο πιάνο η πιανίστα:κ. Χλόη Ν. Αμαράντου

Την εκδήλωση  προλογίζει η Νίκη Ατζέμογλου ποιήτρια -συγγραφέας- φιλόλογος.

O τίτλος του δρώμενου “FLY WITH US!” προέκυψε από το ομώνυμο ορχηστρικό, μουσικό κομμάτι, το οποίο θα προσφερθεί στον Σύλλογο ΛΑΝΑΣΣΑ υπέρ παιδιών με καρκίνο, από την δημιουργό του Χλόη Ν. Αμαράντου, για να χρησιμοποιείται ως μασκότ σε όλες δραστηριότητες του Συλλόγου Λανασσα υπέρ παιδιών με καρκίνο.

Θα ακολουθήσουν Χαιρετισμοί από τους Προέδρους των φορέων οργάνωσης.

Η Οργανωτική Επιτροπή της εκδήλωσης

Σύλλογος ΛΆΝΑΣΣΑ

Υπέρ παιδιών με καρκίνο

Χριστίνα Λαζαρίδου

Πρόεδρος

Unesco  Πειραιώς και Νήσων

& International Action Art

Ιωάννης Μαρωνίτης

Πρόεδρος

 

Σωματείο ΑμεΑ ΕΡΜΗΣ

Άρης Πανανός

Πρόεδρος

Left Photo

Σχετικά Άρθρα

Right Photo

Αναδάσωση στον Υμηττό

Δελτίο Τύπου

Πασχαλινό Bazaar 2023

Κοπή βασιλόπιτας 2023

Κοπή Πίτας – 2021

Πασχαλινές Ευχές

Οι Super Heroes στον Ερμή

Κοπή Βασιλόπιτας 2019

Ανακοίνωση

Δελτίο Τύπου 30.10.2018

Πασχαλινά Bazaar 2018

Τελετή Αγιασμού