Μενού

Εγκαίνια της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) «ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ»

25/09/2023

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και επισήμων έγιναν τα εγκαίνια της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) «ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ» στην Αργυρούπολη την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023.

Eυχαριστούμε πολύ που τιμήσαν με την παρουσία τους η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής Και Οικογένειας κα. Μαρία – Αλεξάνδρα Στεφάνου Κεφάλα, βουλευτές εκπρόσωποι κομμάτων, ο δήμαρχος Ελληνικού Αργ/λης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κ. Γιώργος Δημόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών κ. Χρήστος Θεοδωρόπουλος, η Αντιδήμαρχος κα. Ειρήνη Στελλάκη, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Οικολογίας και Κλιματικής Αλλαγής & Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Αλεξίου Ελίνα, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ κ. Γιάννης Μοσχολιός, ο εκπρόσωπος της Εθνικής αθλητικής ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρίες κ Μαρκίδης Μανώλης. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που όπως πάντα ήταν μαζί μας ο Καθηγητής και Αντιπρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κων/νος Δράκος Υπεύθυνος Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς του ΟΠΑ και όλη η υπέροχη ομάδα του ΟΠΑ.

Αυτή η προσπάθεια δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα χωρίς τη στήριξη των δωρητών και χορηγών μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς έναν προς έναν. Η παρουσία τους μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε…

Η ΣΥΔ «ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ» είναι η: 

Από σήμερα, αυτά τα παιδιά με νοητική αναπηρία θα έχουν αυτό το δικό τους σπίτι γεμάτο ασφάλεια, φροντίδα, θαλπωρή και αγάπη. Οι οικογένειές τους έτσι αποσυμφορίζονται και ανακουφίζονται γιατί ξέρουν πως τα παιδιά τους θα βρίσκονται σε καλά χέρια, πολύ σημαντικό γεγονός ιδίως όταν εκλείψει η γονεϊκή φροντίδα.

Το «ΣΠΙΤΙΚΟ» αρχίζει το ταξίδι του και ανοίγει την αγκαλιά του σε όλους τους φίλους και εθελοντές με σκοπό να οργανωθούν καινοτόμες δράσεις συμπερίληψης στην πράξη! Αυτά τα αιώνια παιδιά επιδιώκουν να τα αγκαλιάσει η τοπική κοινότητα και ό,τι αγάπη πάρουν, την επιστρέφουν πολλαπλά. Στόχος είναι η εκμετάλλευση των ευκαιριών που προσφέρει η κοινότητα, για μια ισότιμη και αξιοπρεπή ζωή σε αυτά τα άτομα. 

Η κοινωνική ενσωμάτωση των πιο ευαλώτων είναι καθήκον μας, όλων μας. 

Left Photo

Σχετικά Άρθρα

Right Photo

Αναδάσωση στον Υμηττό

Δελτίο Τύπου

Πασχαλινό Bazaar 2023

Κοπή βασιλόπιτας 2023

Κοπή Πίτας – 2021

Πασχαλινές Ευχές

Οι Super Heroes στον Ερμή

Κοπή Βασιλόπιτας 2019

Ανακοίνωση

Δελτίο Τύπου 30.10.2018

Πασχαλινά Bazaar 2018

Τελετή Αγιασμού