Η Παρασκευή 15 Απριλίου ήταν μια διαφορετική μέρα για το Κέντρο ΑμεΑ ΕΡΜΗΣ. Είχαμε αρχικά τις ευλογίες του Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κου Αντωνίου, που τέλεσε τον Αγιασμό της Βιβλιοθήκης του ΕΡΜΗ.

Μετά ο Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Άγγελος Συρίγος, προσκαλεσμένος του Προέδρου του ΕΡΜΗ κου Α. Πανανού, απεύθυνε δυό λόγια, κάνοντας απολογισμό για την κατάσταση στα ανάπηρα άτομα στην χώρα μας, λέγοντας ότι είμαστε μακριά από εκεί που θέλουμε να φτάσουμε· ο Πρωθυπουργός έχει αναθέσει στο Γραφείο του (στον Υπουργό κο Γεραπετρίτη) την υπόθεση αυτή και μέσα στα επόμενα πέντε έτη θα μπορούν οι ανάπηροι στην χώρα μας να έχουν την αξιοπρεπή ζωή που δικαιούνται.

Παραβρέθηκαν οι Βουλευτές: κα Άννα Καραμανλή Πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τα Άτομα με Αναπηρία, κος Κων. Κυρανάκης μέλος της Επιτροπής της Βουλής για τα Άτομα με Αναπηρία, κος Χάρης Θεοχάρης Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και ο κος Βασίλειος Σπανάκης. Η Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας και επιχειρηματικότητας κα Κατερίνα Αδαμοπούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα κα Δήμητρα Νάνου. Από το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης: η Αντιδήμαρχος κα Χαρά Λαμπρινού, ο Αντιδήμαρχος κος Ευαγ. Νικοθόδης, ο κος Θωμάς Κατσαγώνης Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και η Τοπική Σύμβουλος κα Ανασ. Στολίγκα.